Starterscarrousel januari

Inspirerende ontmoetingen tussen startende leraren
Wat?

Je eerste of tweede schooljaar als startende leerkracht ervaar je waarschijnlijk als een erg spannende periode. Nu is het moment om alle theorie in praktijk om te zetten. Er komt heel veel op je af en op sommige uitdagingen en problemen heb je niet meteen een antwoord. Of het nu gaat om de relatie met je collega’s, hoe om te gaan met bepaald gedrag van de leerlingen of de praktische organisatie van je lespraktijk: tijdens de uitwisselmomenten van de starterscarrousel kan het allemaal aan bod komen. Bovendien kom je als starter in Brussel terecht in een boeiende maar uitdagende stad waar meertaligheid en diversiteit van leerlingen een rol speelt.

Tijdens deze intervisiemomenten krijg je de kans om een leervraag, uitdaging of discussie waar je zelf mee zit voor te leggen aan andere startende leraren en enkele OCB-begeleiders. We wisselen uit rond ieders casus, geven elkaar tips en scheppen ruimte om de kwestie te kaderen. Zo zal je merken dat je er niet alleen voorstaat en dat er antwoorden te vinden zijn op je vragen.
De thema’s die we behandelen sluiten nauw bij de uitdagingen in het Brussels onderwijs waarmee starters kampen:

  • Klasmanagement
  • Diversiteit (meertaligheid, culturele diversiteit, armoede, …)
  • Motiveren van leerlingen
  • Differentiatie
  • Evaluatie
  • Relatie met ouders

Als deelnemer krijg je vooraf de kans je leervraag of casus door te sturen.  

Voor wie?

(Max. 60 deelnemers)

Voor leraren basisonderwijs en secundair onderwijs, SES-leraren, zorgcoördinatoren en directeurs die nieuw zijn in Brussel.

Wanneer?

maandag 21 januari 2019 van 13.30 – 15.45

Waar?

Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16, 1000 Brussel

Overtuigd?