Speelpleinen: Vorming Anderstalige Nieuwkomers - LAATSTE PLAATSEN

Kind-begeleider-Brussel

Wat?

Elk kind wil een spetterende vakantie. Ook kinderen die nog maar net in Brussel zijn aangekomen en het Nederlands nog niet spreken, hebben recht op een plekje binnen een spelomgeving die aangepast is aan hun noden: met name de Lenteschool en de Zomerschool. Dit 'Speelplein voor Anderstalige Nieuwkomers' houdt sterk rekening met het welbevinden en de specifieke noden van de anderstalige nieuwkomers. Hoe beter kinderen zich voelen in een spelomgeving, hoe meer en diepgaander zij een andere taal kunnen oppikken.

De vorming wordt volgens het principe: 'al doende leren' opgevat. Als deelnemer ervaar en leer je proefondervindelijk binnen een enthousiast team van medewerkers.

  • Inleving in de doelgroep, achtergrond en visie-opbouw. Welke noden hebben anderstalige nieuwkomers in een spel- en speelomgeving? Als animator krijg je handvatten om zorgvragen van kinderen te achterhalen.
  • Veilig basisklimaat: werken aan welbevinden en veiligheidsgevoel van de kinderen en uitlokken van maximale interactiekansen tussen de kinderen.
  • Hoe talige spelimpulsen aanbieden binnen het spel- en speelaanbod?

Voor wie?

Begeleiders van de Zomerschool.

Wanneer?

Zaterdag 8 juli 2017- Laatste plaatsen

  • 10u-14u: Vorming Anderstalige Nieuwkomers
  • 14u-16u: Voorbereidingsmoment Zomerschool

Waar?

Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16-18, 1000 Brussel

 

Schrijf je in