Speelpleinen: Vorming Inclusie - VOLZET

kringspel-newgames

Wat?

Iedereen is welkom op de speelpleinen! Elk kind wil een spetterende vakantie. Ook kinderen met een bijzondere zorgvraag hebben recht op een plekje op elk speelplein.

Wil jij deze zomer aan de slag op speelpleinen en intensief samenwerken met animatoren en hoofdanimatoren? Heb jij oog voor de specifieke noden van kinderen? Wil jij graag werk maken van het verlagen van drempels op speelpleinen voor kinderen met zorgvragen?

Op deze vorming ervaar je welke noden personen met een zorgvraag ervaren in een spel- en speelomgeving. Je onderzoekt op welke manier je drempels kan verlagen op speelpleinen en hoe je veiligheid kan bieden voor elk kind. Je krijgt handvaten om zorgvragen van kinderen te achterhalen op het speelplein. Dit allemaal op een speelse en proefondervindelijke manier, met een enthousiast team van medewerkers die droomt van een inclusieve wereld.

Voor wie?

Deze vorming staat open voor elke (hoofd)animator met interesse voor inclusie en  een passie voor samenwerken met kinderen en jongeren met bijzondere ondersteuningsnoden.

Deze vorming is verplicht voor inclusiebegeleiders. De inclusiebegeleiders vormen voor kinderen en jongeren met bijzondere aandacht een hefboom naar participatie binnen het Speelpleinaanbod. Zij volgen de inclusie-trajecten lokaal op en werken actief met de hoofdanimatoren en animatoren samen om drempels weg te werken en een veilig basisklimaat voor het kind in kwestie te creëren.

DEZE VORMING IS VOLZET!

Waar?

Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16-18, 1000 Brussel

Schrijf je in