Studiedienst

groepswerk, nadenken

De werking van de studiedienst concentreert zich op 4 inhoudelijke pijlers:

Expertise
De studiedienst zorgt er mee voor dat OCB zich als expertisecentrum verder kan ontwikkelen. Dat gebeurt door zelf expertise te verzamelen en deze te delen. Of door er mee voor te zorgen dat medewerkers van OCB expertise verkrijgen en delen, zowel binnen OCB als buiten OCB (met scholen en organisaties).

Onderzoek
De studiedienst volgt bestaand onderzoek op en verbindt wetenschappelijk onderzoek met de onderwijspraktijk en het beleid. Daarnaast kan de studiedienst betrokken worden bij intern of extern onderzoek.

Innovatie
De studiedienst volgt nieuwe onderwijstrends op en zorgt mee voor de ontwikkeling van nieuwe materialen, tools, websites enzovoort.

Data
De studiedienst bewaakt mee de kwaliteit van de OCB-werking door gegevens over de werking te verzamelen, te analyseren en hierover te rapporteren.

Contacteer de studiedienst via onderwijscentrumbrussel@vgc.be

Achtergrond en visie

De studiedienst bundelt informatie over actuele onderwijsthema´s en onderzoeken. Ook de visieteksten die door OCB werden ontwikkeld, vind je hier.

Nieuws

Kleine en grote nieuwsfeiten uit de Brusselse onderwijswereld staan hier centraal. Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Brusselse scholen en de ruimere onderwijscontext, neem dan regelmatig een kijkje.

Interessante links

Het OCB staat in de (Brusselse) onderwijswereld niet alleen. Interessante websites vind je hier.

Materialen

Het Onderwijscentrum Brussel ontwikkelde al heel wat materialen (folders, brochures) die aansluiten bij zijn werking.