Onderwijsbibliotheek

Heropening Onderwijsbibliotheek

De Onderwijsbibliotheek is elke dinsdag, woensdag en donderdag van 10u tot 17u, en op vrijdag tot 13u open. Iedereen die een band heeft met het Brussels Nederlandstalig Onderwijs is van harte welkom! We namen een interview af met een paar trouwe leners...

Cindy Dieriks en Kathleen De Bock, (leerkracht en zorgcoördinator bij GBS Scheut), zijn bij de Onderwijsbibliotheek al een vijftal jaar thuis. Zij leerden de bibliotheek ‘kennen via een nascholing over prentenboeken. Ze zijn er blijven komen voor nieuw en fris materiaal. Kathleen en Cindy vinden het aanbod van verschillende taalmethodes van het kleuter- en lager onderwijs de sterkte van de Onderwijsbibliotheek. De handpoppen en andere knuffels bij de leermethodes zorgen er voor dat ze nét iets langer blijven dan ze hadden voorzien. Vlak voor het vertrek, snuisteren ze nog even in de kast met de nieuwe aanwinsten. ''Jullie staan open voor suggesties, dat is positief. Bij de Onderwijsbibliotheek kan je ook eens een kijkje nemen in een andere taalmethode, wat inspiratie zoeken."

Andere leners getuigen: "Je kan voor het secundair onderwijs ook bij de Onderwijsbibliotheek terecht." ,'"Je keert terug naar je school met nieuws…" ,  "De Onderwijsbibliotheek is een onuitputtelijke bron van inspiratie en informatie" ,  "In de Onderwijsbibliotheek kan ik mij echt herbronnen."

Praktische info over onze bibliotheek, de nieuwe openingsuren en de catalogus.