Zomerschool zit er weer op

Zomerschool 2014 op stap in Marollen

De zomervakantie is halfweg. Dat betekent ook dat de Zomerschool weer de deuren sluit. Vier weken lang kregen anderstalige nieuwkomers en taalzwakke leerlingen (6-12 jaar) er een intensief taalbad. Dit jaar verwelkomden we elke dag ongeveer 100 kinderen van 32 verschillende nationaliteiten.

Al spelend Nederlands oefenen, dat is het doel van de Zomerschool. In de voormiddag zorgen deskundige vrijwilligers voor uitdagende, talige activiteiten. In de namiddag zorgen de speelpleinanimatoren voor een extra actief aanbod. Dé rode draad in heel het programma? Veel babbelen!  Alleen zo pikt iedereen stap voor stap wat Nederlands mee.

Ook aan de ouders wordt gedacht. Elke donderdag is er voor hen een infomoment. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals ‘Waar kan ik Nederlands leren?’ en ‘Welke Nederlandstalige vrijetijdsactiviteiten bestaan er voor mijn kind?’. Op vrijdag is er een toonmoment. Aan de hand van foto’s, filmpjes en knutselwerkjes tonen de kinderen waar ze die week aan gewerkt hebben.

Ook dit jaar konden we rekenen op heel wat enthousiaste vrijwilligers en animatoren om alles in goede banen te leiden. Daarom nog eens een welgemeende ‘Merci’ aan alle medewerkers voor en achter de schermen.

Volgend jaar viert de Zomerschool zijn tiende verjaardag. Wie weet, wordt het een extra feestelijke editie…

Foto’s van deze editie vind je op onze Facebookpagina.