Nieuws

11/06/2021
Zomerschool.
Onderwijscentrum Brussel zal in juli op verschillende plaatsen zomerscholen opzetten om kinderen met een leervertraging er bovenop te helpen. De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil zo helpen om de impact van de coronacrisis op bepaalde leerlingen te verlichten.
01/06/2021
Hier Spelen we met Taal
Deze zomer gaan de VGC-speelpleinen voor de eerste keer aan de slag met het nieuwe thema ‘Hier Spelen we met Taal’. Dit project werd uitgewerkt door Onderwijscentrum Brussel en de VGC-speelpleinen, met de steun van de Vlaamse overheid. Daarmee ligt dit jaar, nog meer dan anders, de focus op talige speelpleinen.
26/05/2021
In de podcast gaan we dieper in op de uitdagingen van lesgeven in de stad.

Het Onderwijscentrum Brussel heeft voortaan een eigen podcast: Urban Education. Daarin delen leerkrachten en de onderwijsondersteuners van Onderwijscentrum Brussel hun expertise over een brede waaier aan onderwerpen en gaan we op zoek naar een antwoord op de uitdagingen van lesgeven in de stad.

01/04/2021
De VGC is er voor u.
De VGC maakte in 2020 samen met zijn vele partners het verschil. Dat staat te lezen in een uitzonderlijk jaarverslag van een al even uitzonderlijk jaar. Uiteraard staat daarbij het onderwijs en Onderwijscentrum Brussel ook in de schijnwerpers.
09/03/2021
Zij-instromers gezocht
Het project ‘Teach for Brussels’ heeft tijdens haar eerste jaar actief bijgedragen aan het verminderen van het lerarentekort in het secundair onderwijs in Brussel. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trekt daarom opnieuw een subsidiebedrag uit van 120.000 euro voor het project. Daarbovenop wordt het komende jaar onderzocht of het project kan worden uitgebreid naar het lager onderwijs.

Pages

Subscribe to Nieuws