Nieuws

19/07/2021
OCB.
Wil jij Brusselse ketjes en hun scholen helpen en meebouwen aan ons verhaal bij Onderwijscentrum Brussel? Dan hebben we goed nieuws: OCB is immers op zoek naar twee gemotiveerde mensen die als onderwijsondersteuner aan de slag kunnen.
22/06/2021
logo podcast
De nieuwste aflevering van onze podcast Urban Education is er! Daarin hebben we het over meertaligheid in de klas. Die biedt kansen, maar is net zo goed een complex verhaal. Met leerkracht Anki en onderwijsondersteuner Margo zien we wat er bij komt kijken als je op school een traject rond meertaligheid opstart.
17/06/2021
OCB-vorming.
Onderwijscentrum Brussel organiseert in het schooljaar 2021-2022 opnieuw een hele resem vormingen. Via onze webpagina en kalender kan je alle informatie over nieuwe en terugkerende vormingen vinden.
16/06/2021
Online OCB-dag

De online OCB-dag was er dit jaar één van vooruit kijken en terugblikken. Corona plaatste het Brussels onderwijs en OCB voor heel wat uitdagingen. Dat belette niet dat er een resem nieuwe initiatieven op poten werd gezet. Hier vind je alvast een kort overzicht.

15/06/2021
Talentboost
Gedurende de hele maand juli kunnen jonge anderstalige nieuwkomers hun Nederlands bijspijkeren op Talentboost Zomer. Op verschillende plaatsen in het Brussels Gewest worden zulke initiatieven opgezet door Onderwijscentrum Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Pages

Subscribe to Nieuws