Nieuws

15/12/2021
Ouderbetrokkenheid
Een van de grootste uitdagingen voor (beginnende) leerkrachten is de omgang met ouders. Hoe krijg je hen mee in je klaswerking en hoe ga je op een positieve manier met elkaar om? Juf Annabel geeft les op een school in Sint-Jans-Molenbeek en en deelt samen met onze ondersteuner Fatiha haar ervaringen met jou.
01/12/2021
Beeld OCB
Zin om bij te dragen aan de ontwikkeling van het Onderwijscentrum Brussel (OCB)? Dan is er een geknipte vacature voor jou. Momenteel zijn we bij OCB op zoek naar een adjunct van de directeur die instaat voor zowel zakelijk beheer als studie en ontwikkeling.
07/10/2021
De winnaar: Lucernacollege Campus Innova
Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerde op donderdag 7 oktober de achtste editie van haar OCB-Quiz voor Brusselse schoolteams. 50 schoolteams namen het tegen elkaar op. Lucernacollege Campus Innova kwam als winnaar uit de bus en mag zich een jaar lang ‘De Slimste School van Brussel’ noemen.
06/10/2021
Logo
Het schooljaar komt nog maar pas onder stoom, maar in deze aflevering van onze podcast Urban Education blikken we nog even terug op de afgelopen zomer. Wat er gebeurt op de vele speelpleinen die dan doorgaan in de Brusselse scholen, blijft soms nog een blinde vlek. Animator Dounia en speelpleinbegeleider Kristien gidsen je er doorheen.
06/10/2021
KLIK
Zit jouw klas vol verhalenvertellers, meningen, ideeën en ontgaat er jullie niets? Dan ben jij de leerkracht van een klas vol geboren reporters en zijn wij op zoek naar jou! Stel je kandidaat en word een van de 10 KLIK-klassen. KLIK staat voor Klas In De Kijker. In de kijker, op BRUZZKet. 

Pages

Subscribe to Nieuws