Nieuws

04/05/2022
beeld
De website www.klasinbrussel.be zal vanaf 30 juni 2022 niet langer te raadplegen zijn. Wegens technische redenen is het voor het Onderwijscentrum Brussel (OCB) niet langer mogelijk om de site nog online te houden.
26/04/2022
Scholen
In het inleef- en leertraject stadsleerkracht willen we de competenties rond Urban Education van leerkrachten versterken. Dit doen we via inleefsessies en workshops waar we didactische handvatten geven. We starten eind augustus en zoeken leerkrachten met een passie voor Brussel die geloven in onze ketten. Zorg dat zeker één van uw leerkrachten hier bij kan zijn.
21/04/2022
Bib
De Onderwijsbibliotheek krijgt een volledig vernieuwd catalogussysteem. Dat zal het doorzoeken en raadplegen van de catalogus van onze bib een pak makkelijker en gebruiksvriendelijker maken. De installatie heeft echter ook gevolgen voor de dienstverlening. Het uitlenen van materialen wordt daarom even onderbroken.
01/04/2022
Onderwijsfestival
Zaterdag 26 maart mochten we jullie verwelkomen op het allereerste OCB-Onderwijsfestival. Dankzij de meer dan 200 deelnemers en medewerkers mochten we het festival dan ook een succes noemen. Met de thema’s van Urban Education als rode draad konden leerkrachten en ander onderwijzend personeel volop uitwisselen en kennis opdoen.
24/03/2022
lezen
In deze podcast hebben we het over het belang van lezen in de klas. Leerlingen motiveren om te lezen is niet altijd even vanzelfsprekend, maar in deze aflevering geven leerkracht Stéphane en ondersteuner Elin je een aantal praktische handvaten om in het secundair onderwijs mee aan de slag te gaan.

Pages

Subscribe to Nieuws