Aanwervingsexamens voor onderwijsondersteuner

vorming in opleidingslokaal met onderwijsondersteuner

Zoek je een uitdagende en afwisselende job in Brussel? Schrijf je dan in voor het aanwervingsexamen voor onderwijsondersteuner bij het Onderwijscentrum Brussel van de VGC.

Wat zijn de taken van een onderwijsondersteuner in Brussel?

Een onderwijsondersteuner is een coach en expert  die samenwerkt met schoolteams,  bredeschoolcoördinatoren en speelpleinmedewerkers.

Als onderwijsondersteuner begeleid je schoolteams op maat en bouw je mee aan kwaliteitsvol onderwijs in Brussel. Je onderzoekt, concretiseert en analyseert elke vraag. Daarna bepaal je een gepaste ondersteuning in samenspraak met de school, brede school of het speelplein. Je werkt ook samen met organisaties en diensten die je in deze opdracht kunnen helpen zoals de pedagogische begeleiding en opvoedingsondersteunende diensten.

  • Communiceer en functioneer je vlot binnen een netwerk van diverse organisaties?
  • Kan je relativerend en diplomatisch optreden bij onvoorziene omstandigheden met aandacht voor vertrouwelijkheid?
  • Ga je creatief om met taal en meertaligheid van kinderen en hun ouders?
  • Hou je ervan samen te werken in team en kan je ook zelfstandig aan de slag?

Dan is deze job zeker iets voor jou!

Lees hier de voorwaarden en de selectieprocedure (PDF 243.62 KB). En bekijk zeker onze Facebookpagina en instagram Onderwijscentrum_Brussel.

Hoe solliciteren?

Solliciteer door het standaard cv (DOCX 43.43 KB) in te vullen en uiterlijk op woensdag 20 maart 2019 te sturen naar jobs.vgc@vgc.be met als onderwerp ‘kandidatuur onderwijsondersteuner’ met een kopie van het vereiste diploma.

Meer info vind je op de website van de VGC.