BXL ZKT LKR ZOMERBOOST 22 augustus 2019

snoepaardbei met post-it

Tijdens de BXL ZKT LKR ZOMERBOOST op 22 augustus 2019 heeft een tiental leerkrachten en directies samengewerkt om oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

De voorbije maanden kon iedereen online stemmen en zelf nieuwe ideeën aanbrengen via onze website. Op basis van de stemmen hebben we een aantal ideeën geselecteerd. De deelnemers van de zomerboost kozen extra ideeën uit alle voorstellen online. En we kregen zelfs ter plekke nog enkele ideeën bij.

De verkozen ideeën werden grondig getest in werkgroepen: bestaat het idee al? Is het gemakkelijk uit te voeren? Gaat deze actie effectief een bijdrage leveren aan het doel? En werkt deze actie aan de vooropgestelde doelen?

De topideeën

Na de testronde kwamen 3 topideeën naar voren. Eén idee is de ZORG-voor-leerkracht, idee 7 van de eerste 9 voorstellen uit de kick-off van 14 mei 2019. Een tweede idee komt uit de nieuwe online ideeën: leerkrachten leren van elkaar. En het derde idee is gloednieuw voorgesteld op de BXL ZKT LKR Zomerboost: leerlingen worden leerkracht.

Hoe gaan we verder met BXL ZKT LKR?

Alle deelnemers en geïnteresseerden ontvangen een verslag. Op de website komt onder BXL ZKT LKR meer informatie over de 3 topideeën en hoe je volgend schooljaar kan meewerken.

Bedankt voor de input en we kijken uit naar de uitwerking van de ideeën!