De VGC is er voor u: lees hier het jaarverslag

De VGC is er voor u.

De VGC maakte in 2020 samen met zijn vele partners het verschil. Dat staat te lezen in een uitzonderlijk jaarverslag van een al even uitzonderlijk jaar. Uiteraard staat daarbij het onderwijs en Onderwijscentrum Brussel ook in de schijnwerpers.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie ondersteunde ondanks de uitdagende omstandigheden in 2020 een resem aan projecten en initiatieven. Het onderwijs mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ook al omdat vorig jaar alweer een recordaantal leerlingen school liep in het Brusselse Nederlandstalige onderwijs.

Daarnaast is er ook de nodige aandacht voor de stokpaardjes van Onderwijscentrum Brussel, zoals meertaligheid. OCB stimuleerde in coronatijden ook ‘Urban Education’ om de scholen sterker te maken en leerkrachten te ondersteunen. Die leerkrachten zelf konden hun zeg doen in de ‘Ronde van Brussel’, waarbij zij hun visie op de toekomst van Brusselse Nederlandstalige onderwijs gaven. Uit gesprekken met maar liefst achttien scholen kwamen een heleboel ideeën en bruikbare tips naar voren.

Het volledige jaarverslag kan je nalezen op www.vgcjaarverslag.be.