...en dat we haar gaan missen...

Afscheid collega pensioen

Op 23 juni 2017 nam Maria Seghers, Maaike voor de vrienden, afscheid van het Brusselse werkveld en ging ze op pensioen. Een grote stap voor haar, maar ook voor dat hele Brusselse werkveld…

 

Daags voor haar afscheid zei ze nog ‘Ge moet er niet teveel spel van maken!’ Tja, daar was het al lang te laat voor… Maandenlang werd haar afscheid minutieus voorbereid door het collectief sMartschool. Aangezien Maaike zich overal ‘voor interesseert’, was het niet evident om de voorbereidingen van haar vertrek toch iets of wat geheim te houden, we moesten dus een pseudoniem gebruiken dat haar totaal niet zou aanspreken: 'overleg sMartschool'.

Maar eindelijk was het zover en konden we op zoek gaan naar ‘de nieuwe Maaike’, want ja als er iemand van het kaliber van Maaike vertrekt dan moet er gezocht worden naar een waardige vervanger om dit zwarte gat op te vullen. In een heuse show à la 'K2 zoekt K3' werd gezocht naar die collega die Maaike’s karakteristieke eigenschappen het best kon benaderen. Collega's voelden zich betrokken en werden aangesproken op hun talenten: acteren, presenteren, monteren, fotograferen, zingen,... Met heel veel gelach en af en toe een traan werd Maaike in de bloemetjes gezet. Het was een aangename namiddag vol ontmoeting en verbondenheid tussen OCB collega's en daarbuiten.

En in haar eigen ‘Maaike-krant’ kon iedereen zijn persoonlijke boodschap voor haar kwijt. Heel veel mooie woorden voor een 'schoon madam':

  • Zoveel meer dan een collega.
  • Als er iemand het spreekwoord “het nuttige aan het aangename koppelen” in de praktijk weet te brengen, dan ben jij het wel.
  • Je hebt me geïnspireerd, wat ga ik je missen.
  • Blijf maar zo vurig. Zo zorgend. Zo geëngageerd.
  • OCB zonder jou zal voor mij niet meer zijn wat het ooit geweest is.

Maaike, geniet met dezelfde overgave van je pensioen en dan proberen wij om even enthousiast en gepassioneerd het werk hier in Brussel verder te zetten.