Ketjes met Talent op volle toeren

Brusselse scholier aan het werk in de klas

Marissa, een Brusselse scholier van18 jaar is moe maar tevreden na een halve dag intensief lesgeven voor een groepje leerlingen uit de basisschool. En ze is vooral vastberaden:  'Nu weet ik zeker wat ik volgend jaar ga studeren: ik word leraar!'.

Ketjes met Talent wil Brusselse scholieren laten kennismaken met het lesgeven in een Brusselse lagere school. Leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs krijgen in dit project de kans om van het leerkrachtenberoep te proeven. Ze ontdekken hun talenten en werken een namiddag vol activiteiten uit voor een klas uit een Brusselse lagere school. Met veel enthousiasme nemen ze de kinderen enkele uren onder hun hoede. Zo ontdekken ze of werken met kinderen iets voor hen kan zijn.

De scholieren worden begeleid door de onderwijsondersteuners van Onderwijscentrum Brussel. Ze krijgen tijdens de voorbereiding pedagogische en didactische tips & tricks. Daarnaast wordt er materiaal ter beschikking gesteld: een bundel met uitgewerkte activiteiten per talent. Zo kunnen de jonge lesgevers vertrekken vanuit een basisactiviteit en hier hun eigen ideeën en vaardigheden aan toevoegen. Dan wordt de activiteit ook écht iets van hen.