Kijk eens over het muurtje op de Brusselse Openschooltuinendag

openschooltuinendag

Wou je altijd al eens over het muurtje kijken bij een andere Brusselse school? Ben je benieuwd hoe een groene, avontuurlijke speelplaats eruitziet? Wil je weten hoe je hier zelf de eerste, kleine stappen in kan zetten op jouw school? Dan vind je het antwoord op de Brusselse Openschooltuinendag. Die wordt op 18 mei 2022 georganiseerd door MOS Brussel en Bubble (Leefmilieu Brussel).

We bezoeken twee avontuurlijk vergroende speelplaatsen van de scholen Hendrik Conscience en Champagnat in Schaarbeek. Daar krijg je handige tips en tricks om mee aan de slag te gaan. Organisaties en onderwijsondersteuners met expertise geven je uitleg over moestuinieren & groene hoekjes, spel & speelplaats, brede school & breed leren … Je krijgt ook een overzicht van de beschikbare begeleiding daarrond.

Werk je samen met partners, ouders, buurtbewoners? Of zie je hier in het kader van een groene schoolomgeving mogelijkheden toe? Nodig dan een van hen mee uit voor deze inspiratienamiddag. Neem ook je collega’s mee en verzamel samen leuke ideeën voor de buitenruimtes op je school!

Alle informatie en het inschrijvingsformulier vind je via deze link.