Klas in de Kijker (KLIK) schooljaar 2019 - 2020

banner van bruzzket voor de KLIK-klassen

Het Onderwijscentrum Brussel ontwikkelde in nauwe samenwerking met BRUZZ het mediaplatform BRUZZ Ket voor ketten van 9 tot 13 jaar. Bruzzket.be vertrekt vanuit de leefwereld van de kinderen en jongeren en geeft hen zelf een stem. Zo is het een veilig platform voor mediawijze experimenten. Bovendien biedt het kansen aan scholen om op een levensechte manier te werken aan lees- en spreekvaardigheid.

Het project KLIK daagt 12 Brusselse klassen uit om doorheen het schooljaar vier mediawijze opdrachten uit te voeren. Dit schooljaar maakt elke klas een 360° klasfoto. Daarnaast kiezen de klassen drie andere opdrachten uit de coolste plek in BXL, JUIST/FOUT, een reportage, een interview, een stop-motion of een explainer-video.

Bezoek gedurende het schooljaar zeker de website om de voltooide opdrachten van de KLIK-klassen te bekijken. Maar je kan meer doen: help de ketten bij hun werk door te reageren op hun bijdragen. Het is voor de KLIK-klassen altijd fijn om te lezen wat de bezoekers van bruzz.ket.be vinden van hun creaties.

Je vindt het journalistieke werk van de jonge Brusselse mediawijze reporters op bruzzket.be. Meer informatie over KLIK op bruzzket.be/klik