Lucernacollege Campus Innova mag zich ‘Slimste School van Brussel’ noemen

De winnaar: Lucernacollege Campus Innova

Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerde op donderdag 7 oktober de achtste editie van haar OCB-Quiz voor Brusselse schoolteams. 50 schoolteams namen het tegen elkaar op. Lucernacollege Campus Innova kwam als winnaar uit de bus en mag zich een jaar lang ‘De Slimste School van Brussel’ noemen.

Naast de extra onderwijskundige ondersteuning van Brusselse leerkrachten vinden de VGC en het OCB het belangrijk om de leerkrachten te verbinden met Brussel en met elkaar. Daarom worden verschillende initiatieven genomen zoals een afterworkdrink, de avond van het Nederlandstalig onderwijs en de OCB-Quiz. Die quiz bracht donderdag 50 schoolteams bij elkaar in een ludiek kader. Ze namen het een avond lang tegen elkaar op met als inzet de titel van ‘Slimste School van Brussel’.

Campus Innova Lucernacollege trok uiteindelijk aan het langste eind. Hun team verzamelde na acht ronden het hoogste aantal punten. GO! basisschool De Goudenregen had zich het best ingeleefd in het thema 'Roaring 20's' en mocht de wisselbeker voor 'Best Verklede Ploeg' mee naar huis nemen.

De quiz werd voor de eerste keer georganiseerd in 2013 naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van het Onderwijscentrum Brussel en was meteen een groot succes. Ook dit jaar waren er als snel 50 teams (250 leerkrachten) ingeschreven. Door de coronacrisis kon de editie van 2020 niet doorgaan. De quiz van dit jaar was dus een blij weerzien.

De laureaten van deze editie zijn:

  1. Lucernacollege Campus Innova 
  2. GO! atheneum Kalevoet
  3. Sint-Guido-Instituut

Bedankt aan alle teams en deelnemende leerkrachten om er een fantastische avond van te maken.