Meer Brusselaars voor de klas dankzij De Baobab

Kalifa Mohamed aan het werk in de klas

In het project De Baobab volgen 8 gemotiveerde Brusselaars zonder diploma hoger onderwijs een opleiding kleuteronderwijzer in een Nederlandstalige basisschool in Brussel. Tegelijkertijd gaan ze aan de slag in een kleuterklas én volgen zij een kwalificatietraject in een lerarenopleiding om een volwaardig diploma kleuteronderwijs te behalen. Op het einde van het vierjarig traject worden zij begeleid naar een job in het Nederlandstalig kleuteronderwijs in Brussel.

Talentvolle en gemotiveerde Brusselaars krijgen een intensieve begeleiding om het diploma kleuteronderwijzer te behalen en een onderwijscarrière uit te bouwen. Voor de organisatie en de begeleiding van dit project werkt EVA bxl vzw samen met het Onderwijscentrum Brussel, de Erasmushogeschool Brussel, Odisee, het Huis van het Nederlands Brussel en de geïnteresseerde Nederlandstalige basisscholen.

Dankzij dit unieke opleidingstraject wordt er meer diversiteit in het lerarenkorps gecreëerd en krijgen Brusselse kinderen krachtig onderwijs op maat aangeboden. Bovendien zijn de leerkrachten nog meer betrokken bij de leefwereld van de kinderen. Zo versterkt ook het partnerschap tussen ouders, buurt en scholen.

Lees het verhaal van deelnemer Kalifa Mohamed, een 24-jarige Brusselaar uit Egypte in de reportage van Bruzz.