Meertalig onderwijs centraal op Dag van de Meertaligheid

Be Talky

In Brussel worden meer dan 100 verschillende talen gesproken. Op de Dag van de Meertaligheid bekijkt men de diversiteit aan talen in de stad, en meer bepaald meertaligheid in de klas. Afspraak op zaterdag 25 oktober in het Brussels Parlement.

“Zowel in de Franstalige als in de Nederlandstalige scholen in Brussel spreken veel leerlingen thuis een of meer talen die verschillen van de taal van de school. Is het mogelijk om op school ruimte te maken voor deze talen? En als dat zo is, is het dan nuttig of zinloos, schadelijk of noodzakelijk?”

Dat is een van de vragen die aan bod komt op de dag van de meertaligheid in het Brussels parlement. onder meer Orhan Agirdag, Philippe van Parijs, Nadia Fadil, Nell Foster en Alex Housen gaan daarover het gesprek aan. Later op de dag hebben Caroline Pauwels, Philippe Close en Sven Gatz het ook over meertalig onderwijs in Brussel. Ontdek zelf het volledige programma via deze link.

Wil je hier zelf nog meer over weten dan ben je bij het Onderwijscentrum Brussel (OCB) aan het juiste adres. Via de website brusselvoltaal.be vind je heel wat informatie over meertaligheid in het (Brusselse) onderwijs . Brussel Vol Taal is namelijk een online toegangspoort naar informatie over en ondersteuning bij meertaligheid.  De website gidst je door de informatie, verzamelt materiaal, zorgt voor een logische opbouw en biedt overzicht. Verder organiseert OCB ook leerlabo’s voor leerkrachten rond meertaligheid, zowel voor het lager als het secundair onderwijs.

Is dat nog niet genoeg? Kijk dan ook zeker even op het platform Be Talky, dat de meertaligheid wil bevorderen in Brussel. Dat doen ze onder meer met een eigen podcast die te beluisteren is via betalky.brussels.