OCB geeft tips en ondersteuning voor de paasopvang op school

spel

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ondersteunt via een nieuw subsidiekader alle scholen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel die tijdens de paasvakantie de opvang van hun leerlingen op school blijven garanderen. Zo kunnen kinderen waarvan de ouders in cruciale beroepen actief zijn, leerlingen uit het buitengewoon onderwijs en kinderen in een kwetsbare thuissituatie elke werkdag tussen 8u en 16u30 gratis opgevangen worden.

Het Onderwijscentrum Brussel wil leerkrachten die dit extra engagement opnemen niet in de kou laten staan.  Scholen kunnen tijdens de paasopvang inhoudelijke ondersteuning vragen aan het Onderwijscentrum Brussel (tips, advies, materialen). De onderwijsondersteuners ontwikkelden alvast een inspiratiebundel met spelactiviteiten, een begeleidend document met tips en aandachtspunten voor de opvang in coronatijden en een verzameling van interessante links.

In het document “Paasopvang in Brussel, tips en tricks” hebben we het oa over spel, leren, ouders, corona én Brussel.

De inspiratiebundel is een verzameling van een 80-tal activiteiten met aandacht voor variatie, spelen in kleine groep en corona.  Door de filters in het exceldocument te gebruiken kan je snel selecteren op leeftijd, groepsgrootte, soort spel of materiaal.

Via de thematische linkenlijst kan je op zoek gaan naar nog meer inspiratie om de kinderen (en jezelf) een fijne paasopvang te bezorgen.

Je kan hier de 3 documenten downloaden:

  1. Paasopvang in Brussel, tips en trics (PDF 1053KB)
  2. Bundel spelideeën (XLSX 46KB)
  3. Linkenlijst spelideeën (PDF 493KB)

Vragen of zorgen: contacteer je onderwijsondersteuner of mail naar
onderwijscentrumbrussel@vgc.be.