Onderwijsdag 2017

KVS foyer receptie

Het was in “de Vlomse Theater” zoals oudere Brusselaars de KVS nog wel eens noemden dat op woensdag 14 juni de Directiedag van het OCB doorging. In de prachtige theaterzaal waar ooit steracteurs zoals Nand Buyl, Chris Lomme, Senne Rouffaer, Jef Burm en vele anderen zich uitleefden namen die dag Piet  en Pedro ( Spaans voor Piet ) het woord.

Piet Vervaecke -de directeur van het Onderwijscentrum Brussel- verwelkomde de directies, de pedagogische begeleiders, de collega’s van de directie onderwijs en vorming en ook de  onderwijsondersteuners.

Hij deed dat door te jongleren met getallen alsof we de trekking van de Nationale loterij live uit de KVS gepresenteerd kregen. Opmerkelijk was dat de aanwezige directeurs dachten dat het bij het getal 10.800  ging over de maandwedde van een onderwijsondersteuner maar eigenlijk waren het de volgers van Pedro De Bruyckere op sociale media.

Op de vraag van Piet of er een dokter in de zaal was, stak Pedro enthousiast zijn hand op want recent had hij deze titel verdiend voor zijn uitstekend onderzoekswerk. Het was dit resultaat van jarenlang onderzoek dat Dr De Bruyckere voorstelde aan de aanwezige onderwijsmensen. Zoals hij vooraf had gewaarschuwd plaatste hij serieuze vraagtekens bij minder serieuze onderwijs theorieën en deed hij al wel eens een Heilig Huisje wankelen en af en toe eentje sneuvelen…

De onderhoudende uitéénzetting werd achteraf doorgespoeld met een drankje tijdens de traditionele receptie in de Foyer van de schouwburg. Altijd een leuke afspraak om samen met collega’s de eindfase van het schooljaar in te zetten!

Het volledige team van Onderwijscentrum Brussel wenst jullie van harte een deugddoende vakantie!