Podcast Urban Education: portret van een speelpleinanimator

Logo

Het schooljaar komt nog maar pas onder stoom, maar in deze aflevering van Urban Education blikken we nog even terug op de afgelopen zomer. Wat er gebeurt op de vele speelpleinen die dan doorgaan in de Brusselse scholen, blijft soms nog een blinde vlek. Animator Dounia en speelpleinbegeleider Kristien gidsen je er doorheen.

We bekijken ook wat de voornaamste uitdagingen zijn voor een speelpleinanimator en hoe zij zich staande houden. Voor animator Dounia betekent haar job als animator ook een terugkeer naar haar oude school en speelplein. Ze legt uit hoe dat Brusselse jongeren inspireert om zich te engageren binnen de speelpleinen.

Een van de raakpunten tussen speelpleinen en de klas die in deze aflevering naar boven komt, is het belang van spelen met je kinderen. Begeleider Kristien benadrukt hoe belangrijk dit is om een band op te bouwen met je kinderen. Dit is erg relevant, bijvoorbeeld voor leerkrachten in het kleuteronderwijs.

Je kunt de podcast hier beluisteren via soundcloud, maar de aflevering is ook beschikbaar via Spotify, Apple Pocasts, Stitcher en andere gangbare platformen.

Urban Education is een podcast van het Onderwijscentrum Brussel, waar we samen met leerkrachten en directies antwoorden zoeken op de uitdagingen van de grootstad. Heb je opmerkingen of suggesties voor onze podcast, mail dan naar onderwijscentrumbrussel@vgc.be.