Prentenboeken verslinden tijdens de voorleesweek

Prentenboeken Onderwijsbibliotheek

De Voorleesweek... Actief werken met de lokale bibliotheken, kinderen van de lagere school lezen voor in de kleuterklas, voorleesmama's en voorleespapa's in de klas,... OCB beleefde de 'Voorleesweek' ook mee.

 

Collega's, leners van de Onderwijsbib gaven hun favoriet voorleesboek door en legden uit waarom, we verzamelden info en tips over (voor)lezen. We leerden dat zelfs een enquête uit joepie goed is om kinderen plezier in lezen te geven, dat het geen zin heeft om kleuters te laten raden naar de inhoud van een prentenboek en dat het heel interessant kan zijn om iets meer te weten te komen over de diversiteit in vertelcultuur. We maakten van de 'Voorleesweek' dankbaar gebruik om de bibliotheek op te fleuren; een snuistertafel met inspirerende boeken, tips en foto's werden opgehangen. In de bib ontdekken we zelf nog elke dag leuke boeken.

Enkele flarden:

  • 'Ik wil ook!' over een tapijtenwinkel waar geen klanten meer komen en hoe je door anderen te helpen alle tapijtjes de deur uitkrijgt.
  • 'Wie wil Wannes?' Een leuk zoekboek, waarbij je de kindjes kan betrekken om Wannes te helpen in zijn zoektocht naar nieuwe vriendjes
  • 'Het boek zonder tekeningen': Filmpje wimhelsen
  • Laat je bij het voorlezen eens helemaal gaan: verkleed je, zet je klas in een ander kleedje, doe na het voorlezen een spel dat te maken heeft met het boek.

Moest je toevallig eens in de Onderwijsbib zijn, vergeet niet om eens langs te lopen bij de fictieboeken en prachtige prentenboeken om je boekenhoek te verrijken.

Bedankt aan iedereen die tips doorgaf!

Hopelijk hebben we ook de bezoekers kunnen inspireren om aan de slag te gaan met deze tips.