Teach for Brussels

klas met leerkracht aan een krijtbord

Verander van job en word leerkracht in Brussel!

Teach for Brussels is een nieuwe deelwerking van de vzw Teach for Belgium. Het doel is om mensen met een job buiten het onderwijs, de zij-instromers, aan te trekken om in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel aan de slag te gaan.

Zij-instromers verrijken het onderwijs door hun ervaring in de bedrijfswereld: zij hebben interessante en motiverende verhalen te vertellen aan de leerlingen. Voor wie denkt aan een carrièreswitch en wil werken met jonge mensen is het nu hét moment om de sprong te wagen. Brussel, met haar meertalige en internationale context, heeft vele troeven voor zij-instromers.

Onderwijscentrum Brussel en Teach for Brussels

Het Onderwijscentrum Brussel en de vzw Teach for Brussels rekruteren en begeleiden samen minstens 10 zij-instromers om in Nederlandstalige scholen in Brussel les te geven. Over twee schooljaren heen worden pedagogische vaardigheden aangeleerd of opgefrist. Het is ook de bedoeling om samen te werken met verschillende beroepssectoren, zoals Febelfin.

De zij-instromers die in het Brusselse project stappen, worden ingezet in het algemeen onderwijs, technisch onderwijs en beroepsonderwijs. De vakken die ze zullen geven zijn knelpuntvakken zoals STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), Frans en Nederlands. Daarnaast werkt Teach for Brussels een gelijkaardig initiatief uit voor het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert 100.000 euro in Teach for Brussels.

In de pers

DeMorgen.

Bruzz