VGC-zomerscholen helpen kinderen met leervertraging

Zomerschool.

Onderwijscentrum Brussel zal in juli op verschillende plaatsen zomerscholen opzetten om kinderen met een leervertraging er bovenop te helpen. De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil zo helpen om de impact van de coronacrisis op bepaalde leerlingen te verlichten.

Na dit coronajaar hebben veel Brusselse leerlingen leervertraging opgelopen. Deze vertraging moet zoveel mogelijk binnen de school(m)uren opgevangen worden. Voor sommige leerlingen zal dit echter onvoldoende zijn. Een zomerschool biedt dan kansen en een extra hulpmiddel.

Daarom zet Onderwijscentrum Brussel in juli verschillende van deze zomerscholen op. Deze zullen doorgaan op locaties die op verschillende plaatsen in het Brussels Gewest liggen, waaronder het Onderwijscentrum Brussel zelf.

De VGC-zomerscholen zijn er voor die leerlingen die dit extra aanbod écht nodig hebben: Brusselse leerlingen met leervertraging die niet tijdens de schooltijd verholpen kan worden en waarbij een intensieve begeleiding van twee weken resultaten kan opleveren. Leerlingen uit de eerste graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs komen in aanmerking.

Leerlingen die deelnemen aan de zomerschool werken in kleine groepen, met telkens een begeleider. In de voormiddag wordt gericht gewerkt op onderwijsdoelen op basis van het advies van de school van de leerling. In de namiddag is er een verrijkingsaanbod aan waarbij de talenten van leerlingen worden uitgedaagd.