VUB-studenten engageren zich voor Brusselse scholieren via BRUTUS

Brusselse studenten volgen vorming van Mara en Aaron

BRUTUS (Brusselse Tutoren voor Scholieren) is een student-tutoringproject waarbij studenten van de Vrije Universiteit Brussel gratis ondersteuning bieden aan Brusselse scholieren. Net na de schooluren krijgen de scholieren in hun eigen school vakspecifieke of vakoverschrijdende ondersteuning. Het BRUTUS-project biedt student-tutoren de kans om hun didactisch-pedagogische vaardigheden te ontwikkelen. Hun onderwijsambitie wordt hierdoor aangewakkerd en hun maatschappelijk engagement gestimuleerd.

Vorig schooljaar werden ruim 750 scholieren ondersteund door meer dan 160 tutoren in 12 partnerscholen.

Twee keer per jaar geven armoedeconsulent Aaron en onderwijsondersteuner Mara een vorming aan de studenten die zich engageren voor het BRUTUS-project. Zij maken de studenten wegwijs in taalvaardigheidsonderwijs en kansarmoede met een specifieke focus op de Brusselse onderwijscontext.

Mara is vroeger tutor geweest bij BRUTUS waar haar liefde voor het onderwijs in Brussel ontstaan is. De slogan van BRUTUS is: ‘Brusselse studenten maken Brusselse scholieren beter. En omgekeerd!’ Deze missie, die Mara ook persoonlijk deelt, probeert ze voort te zetten bij het Onderwijscentrum Brussel. Samen met Aaron geeft ze de toekomstige tutoren inzichten in Brusselse uitdagingen waarmee ze geconfronteerd kunnen worden zoals meertaligheid en kansarmoede. En zo is de cirkel rond.