Word een sterkere leerkracht en schrijf je in voor een van onze vormingen

Vorming

Ben je een startende leerkracht? Wil je je Urban Teacher-skills verbeteren? Of wil je beter communiceren met ouders? Je vindt een antwoord op deze en andere vragen tijdens een van onze vele vormingen voor het komende schooljaar. Bekijk hier het hele aanbod en schrijf je in.

Onderwijscentrum Brussel organiseert in het schooljaar 2021-2022 opnieuw een hele resem vormingen. Dit jaar worden er een aantal zaken in de verf gezet. Zo staat aanvangsbeleid in de kijker, met vormingen zoals de starterscarrousel en coach-de-mentor. Een sterk aanvangsbeleid vergroot immers de kans dat starters op de school blijven en dat zij competente stadsleraren worden. Starters die blijven, verkleinen mee het lerarentekort in Brussel.

Verder kan je je 'Urban Teacher'-skills versterken met ons inleef- en leertraject voor stadsleerkrachten. In dit minitraject stippel je jouw eigen leerpad uit. Thema’s als omgaan met armoede, superdiversiteit en lesgeven in een meertalige context komen daar aan bod.
Tot slot zijn er nog een aantal andere nieuwe vormingen, zoals het leerlabo armoede of de vorming rond effectieve didactiek in de meertalige klas. Voor de liefhebbers van de buitenlucht is er het vormingstraject outdoor learning ‘Beter Buiten’. Als laatste nieuwe uitschieter organiseert OCB doorheen het schooljaar verschillende online demo’s van onze website communicerenmetouders.be.

Een volledig overzicht van de vormingen vind je op deze pagina. Daar kan je ook de handige kalender en overzichtsfiches downloaden.