Beter Buiten: vormingstraject outdoor learning VOLZET

Wat?

Wil jij je verdiepen in Outdoor Learning? Wil je verschillende buitenkansen ontdekken en aan de slag gaan met de meerwaarde die de omgeving je kan bieden? Vraag je je af hoe je met buitenles je leerlingen krachtig laat leren én aan de leerdoelen werkt?

In vier vormingen doe je de kennis en vaardigheden op om vol vertrouwen met je klas de stap naar buiten te zetten en er leuke, leerrijke lessen van te maken. Je krijgt hiervoor zowel concrete kennis over natuur en linken met de leerdoelen mee, als duidelijke praktische tips over buiten lesgeven in de stad.

Tijdens de sessies kan je ook uitwisselen met collega’s en doorheen het schooljaar krijg je nog extra inspiratie doorgestuurd. Daarbovenop zullen de Brusselse gemeenschapscentra ook de mogelijkheid bieden om een box uit te lenen met materiaal voor een fijne buitenactiviteit met je klas.

Voor wie?

Het vormingstraject Beter Buiten is toegankelijk voor leerkrachten van Nederlandstalige Brusselse basisscholen (kleuter en lager onderwijs), en wordt aangeboden door MOS Brussel en Leefmilieu Brussel.

Wanneer?

Inschrijven voor dit vormingstraject kan tot 15 september 2021 via het online formulier, de plaatsen zijn beperkt!

Wanneer gaan de sessies door? 

  • Woensdag 22 september 2021
  • Woensdag 27 oktober 2021
  • Woensdag 9 maart 2022 
  • Woensdag 4 mei 2022

Steeds van 09.30 tot 12.30 uur.

Waar?

De sessies gaan door op verschillende locaties in het Brussels Gewest. De praktische info hierrond wordt nog bevestigd, en krijg je als deelnemer ook toegestuurd.

OPGELET: deze vormnig is volzet. Je kunt je wel nog inschrijven, maar dan kom je op dewachtlijst terecht. We houden je dan op de hoogte wanneer er nog een plaats vrijkomt.

Overtuigd?