Goed begonnen is half gewonnen

Kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding op school
Wat?

1 sessie met mogelijkheid tot opvolging achteraf

Leraren aantrekken, starters goed ondersteunen en duurzaam deel laten uitmaken van uw schoolteam is in Brussel een grote uitdaging.

Met deze vorming willen we directeurs en beleidsmedewerkers versterken in het plannen, organiseren en uitvoeren van een sterk aanvangsbeleid. We bekijken hoe aanvangsbegeleiding past binnen het schoolbeleid, wie de startende leerkracht is, waar hij nood aan heeft en welke kenmerken een sterk aanvangsbeleid bepalen.

We bekijken wie welke rol opneemt in het proces en op basis van een aantal werkdocumenten geven we een aanzet tot het opstellen van een schooleigen aanvangsbeleid. 

In de vorming trachten we steeds theoretische uitgangspunten te verzoenen met de praktijk en geven we tips en voorbeelden uit de Brusselse onderwijswereld. Er is ook ruimte voor expertisedeling en uitwisseling. 

Na de vorming ontvangen jullie maandelijks een nieuwsbrief en kan je als directeur in een mini-traject rond aanvangsbegeleiding stappen, op maat van je school. 

Voor wie?

(max. 20 deelnemers)

Voor directeurs basisonderwijs en secundair onderwijs, eventueel vergezeld van een beleidsmedewerker die werk willen maken van een aanvangsbeleid.

Wanneer?

donderdag 15 november  2018 van 9.30 – 12.30

Waar?

Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16, 1000 Brussel

Overtuigd?