Brussel vol Taal blaast drie kaarsjes uit

Onze website brusselvoltaal.be mag zijn derde verjaardag vieren. Al drie jaar helpt ze leerkrachten in Brussel om in de klas aan de slag te gaan met meertaligheid.

Brussel Vol Taal is een online toegangspoort naar informatie over en ondersteuning bij meertaligheid voor de Nederlandstalige scholen in Brussel. De website kijkt met een Brusselse bril naar meertaligheid in het onderwijs. Leerlingen worden benaderd als vreemdetaalverwervers, met de focus op vlotheid en vorm. Bezoek brusselvoltaal.be voor praktische hulp om leerlingen te begeleiden in hun schoolcarrière.

Jeugdboekenmaand

Denk je erover na om tijdens de jeugdboekenmaand de thuistalen van de leerlingen in te zetten om hen meer van lezen te laten genieten en tegelijk hun leesvaardigheid te versterken?

Brussel Vol Taal zet kleuterleerkrachten op weg met de fiche meertalig voorlezen. De fiche meertalig lezen biedt dan weer inspiratie voor de lagere school en zelfs voor de secundaire school.

Wil je ineens ook meertalige boeken aankopen voor de school, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Ook hiervoor komt Brussel Vol taal te hulp met de fiche meertalige boekencollectie op school.

Vind snel je weg op brusselvoltaal.be met onderstaande korte video.