Brussel vol Taal blaast twee kaarsjes uit

De website Brussel Vol Taal gaat feestelijk het nieuwe jaar in met haar tweede verjaardag. De website blijkt voor Brusselse schoolteams een waardevolle ondersteuning om met de talige diversiteit om te gaan.

Brussel Vol Taal is al twee jaar lang dé online toegangspoort naar informatie over en ondersteuning bij meertaligheid. We kijken er met een Brusselse bril naar meertaligheid in het onderwijs en helpen zo de scholen van het Brussels Nederlandstalig onderwijs om te gaan met de meertaligheid van hun leerlingen.

Brussel Vol Taal verzamelt materiaal, gidst je erdoorheen, zorgt voor een logische opbouw en biedt overzicht. Deze materialen krijgen trouwens regelmatig updates. Zo vind je er nu interviews met Brusselse ketten die vertellen over hoe het is om in de veeltalige hoofdstad in het Nederlands naar school te gaan. Hun visie daarop zal elke leerkracht in Brussel boeien!

Uniek aan Brussel is dat de omgevingstaal niet de schooltaal is. Daarom moet er extra aandacht besteed worden aan het Nederlands. Via Brussel Vol Taal bieden we inzichten over hoe je de Nederlandse taalvaardigheid van de leerlingen kunt versterken met aandacht voor hun thuistaal. Hun taal is onlosmakelijk verbonden met hun identiteit en kan zelfs een opstap betekenen voor het leren van het Nederlands.

Ken je de site nog niet? Schrijf je hier in voor een gratis rondleiding van een uurtje op Brussel Vol Taal op 31 januari om 20.00 uur.