Cardijnschool is de beste op tiende OCB-Quiz

De Cardijnschool uit Anderlecht is de grote winnaar op de jubileumeditie van de OCB-Quiz. Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerde al voor de tiende keer haar grote jaarlijkse quiz. De deelnemers werden dit jaar ontvangen op een locatie met extra glans: het Maison de la Poste op de site van Tour & Taxis. 

Het was al de tiende editie van de OCB-Quiz die het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerden op donderdag 5 oktober. Niet minder dan 50 teams en meer dan 250 leerkrachten namen het tegen elkaar op. Met het Maison de la Poste op Tour&Taxis viel de keuze dit jaar ook op een locatie met een extra portie glamour.

De Cardijnschool uit Anderlecht trok uiteindelijk aan het langste eind. Hun team ‘Cardijn all the way’ verzamelde na zes rondes het hoogste aantal punten. De laureaten van deze editie zijn:

  1. Cardijn all the way - Cardijnschool, Anderlecht
  2. Paloketjes – GBS Paloke, Sint-Jans-Molenbeek
  3. Maria Grootschap – Maria Boodschaplyceum Brussel

Niet alleen voor de aanwezige teams en leerkrachten was het een feestelijke avond. De quiz zelf mocht ondertussen ook tien kaarsjes uitblazen. De quiz werd immers voor het eerst georganiseerd in 2013 naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van het OCB en was meteen een groot succes. De editie van 2023 bewees meteen dat het succes mag blijven duren.

De OCB-quiz is een van de speerpunten van het OCB en de VGC om te zorgen voor extra verbinding tussen leerkrachten en schoolteams. Daarin past niet alleen de quiz, maar ook initiatieven zoals de afterwork drinks van LeerkrachtBXL en de Avond van het Nederlandstalig Onderwijs. Het Onderwijscentrum Brussel blijft daarnaast uiteraard sterk inzetten op ondersteuning en vormingen voor Brusselse Nederlandstalige scholen binnen de thema’s van Urban Education.

Bedankt aan alle teams en deelnemende leerkrachten om er een fantastische avond van te maken.