GO!4cITy kroont zich tot winnaar van vernieuwde OCB-quiz

Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerde op vrijdag 14 oktober de negende editie van haar OCB-Quiz voor Brusselse schoolteams. 50 schoolteams namen het tegen elkaar op. School GO!4cITy kwam als winnaar uit de bus.

Naast de extra onderwijskundige ondersteuning van Brusselse leerkrachten vinden de VGC en het OCB het belangrijk om de leerkrachten te verbinden met Brussel en met elkaar. Daarom worden verschillende initiatieven genomen zoals een afterwork drink, de avond van het Nederlandstalig onderwijs en de OCB-Quiz. Die quiz bracht vrijdag 50 schoolteams bij elkaar in een ludiek kader. De quiz kreeg dit jaar een nieuwe naam en ging ook voor het eerst op een vrijdag door.

GO!4cITy trok uiteindelijk aan het langste eind. Hun team verzamelde na zeven rondes het hoogste aantal punten. Basisschool Unesco had zich het best ingeleefd in het thema van dit jaar. Zij beelden het best uit wat het betekent om een team te zijn en mochten naar huis met de bijhorende beker.

De quiz werd voor het eerst georganiseerd in 2013 naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van het OCB en was meteen een groot succes. Ook dit jaar waren er al snel 50 teams (250 leerkrachten) ingeschreven.

De laureaten van deze editie zijn:

  1. GO!4cITy
  2. OKAN Anneessens-Funck
  3. GO! Atheneum Kalevoet

Bedankt aan alle teams en deelnemende leerkrachten om er een fantastische avond van te maken.