Het allereerste OCB-Onderwijsfestival: een terugblik

Zaterdag 26 maart mochten we jullie verwelkomen op het allereerste OCB-Onderwijsfestival. Dankzij de meer dan 200 deelnemers en medewerkers mochten we het festival dan ook een succes noemen. Met de thema’s van Urban Education als rode draad konden leerkrachten en ander onderwijzend personeel volop uitwisselen en kennis opdoen.

In het decor van de gloednieuwe Campus Kanal van de Erasmushogeschool werden alle Brusselse leerkrachten op zaterdag 26 maart ontvangen voor een dag vol frisse ideeën. Een rist interessante sprekers passeerde de revue. Zo konden professor Esli Struys (VUB), socioloog Dirk Jacobs (ULB) en ondernemer Hassan Al Hilou jullie inspireren met hun inzichten, terwijl comedians Dena Vahdani en Erhan Demirci voor de lichtere noot zorgden.

Leerkrachten konden ook kennis maken met het aanbod van Onderwijscentrum Brussel en de andere VGC-organisaties. De uitwisseling van goede praktijken tussen scholen werd ook sterk opgepikt.

We geven dan ook graag een terugblik mee op het OCB-Onderwijsfestival. In dit filmpje krijg je alvast een goede impressie mee van hoe het eraan toeging.