Schrijf je nu in voor het vernieuwde OCB-vormingsaanbod voor 2022-2023

Je kunt je vanaf nu opnieuw inschrijven voor een van de vele vormingen die het Onderwijscentrum Brussel (OCB) organiseert in het schooljaar 2022-2023. Via onze webpagina en kalender kun je alle informatie over nieuwe en terugkerende vormingen vinden.

Het vormingsaanbod van het OCB ondergaat voor het schooljaar 2022-2023 een aantal wijzigingen. Zo is er extra aandacht voor het thema Transities, met nieuwe vormingen als Tienerbrein en Een vlotte overgang van basis naar secundair.

Verder staat ook het inleef- en leertraject stadsleerkracht in de kijker. In dit meerdaagse mini-traject stippel je jouw eigen leerpad uit om je te versterken in het omgaan met de uitdagingen van het Brusselse onderwijs.

Ten slotte voorziet het OCB een aantal demo’s van nieuwe of handige tools die je als leerkracht kunt gebruiken, zoals de website Brussel vol Taal of het platform Communiceren met Ouders.

Een volledig overzicht van de vormingen vind je op onze vormingspagina. Daar kun je ook de kalender bekijken en downloaden en kun je inschrijven voor een specifieke vorming. Inschrijven hoeft trouwens niet langer door de directie van de school te gebeuren, maar kan nu door elke leerkracht gedaan worden.