‘Sport & Spel’ centraal in de Jeugdboekenmaand… En in de Onderwijsbibliotheek

Op vrijdag 1 maart start de Jeugdboekenmaand en dat kunnen we in onze Onderwijsbibliotheek natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel' en daarom zetten we allerlei materialen in het zonnetje waarmee je in de klas aan de slag kan.

De Onderwijsbibliotheek heeft een ruim aanbod aan boeken, spellen en materialen waarmee je de Jeugdboekenmaand perfect kan vormgeven in jouw klas. Leren Leren met het Racespel? Snuisteren in de Voetbalatlas of in het boek ‘Vol vol sport’, een overvol lees- en zoekboek over meer dan 200 verschillende sporten. Of mag er wat meer fantasie bij komen kijken? Dan kan je ‘De fantastische vliegwedstrijd’ lezen, een bekroond prentenboek waarbij tien teams van vogels strijden om de eer. Heb je zin om op ontdekkingstocht te gaan? Kom dan zeker eens langs in de Onderwijsbibliotheek.

Wil je meer weten over de Jeugdboekenmaand? Kijk dan eens op hun website. Je vindt daar campagnematerialen, boekentips en activiteiten waarmee je aan de slag kan. Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.