Lesgeven in Brussel

zwart-wit n-logo lesgeven in Brussel
Wat?

‘Lesgeven in Brussel’ zet Brussel als onderwijsstad in de kijker.

Door de troeven van lesgeven in de grootstad zichtbaar te maken, willen we de huidige leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel behouden en voldoende sterke leerkrachten aantrekken.

De acties

  • 'De Slimste school van Brussel', vroeger de 'OCB-quiz', werd voor de eerste keer georganiseerd in 2013 naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van het Onderwijscentrum Brussel. Het was onmiddellijk een groot succes en wordt daarom elk jaar herhaald. Vijftig ploegen van vijf leerkrachten kunnen deelnemen en per school mogen maximum twee teams inschrijven. Lees hier het verslag van de editie van 2019.

  • Ketjes met Talent (voor scholieren in de 3de graad secundair onderwijs): Brusselse ketjes proeven van het lerarenberoep door één dag voor de klas te staan in een lagere school.

  • Big City Life (voor studenten in de Brusselse lerarenopleiding): studenten maken kennis met de didactische en culturele troeven van de hoofdstad tijdens een interactief stadsspel. Het spel maakt integraal deel uit van de lerarenopleidingen van Odisee Hogeschool en Erasmus Hogeschool Brussel.

  • Pas voor de Klas in Brussel (voor startende leerkrachten): Lesgeven in Brussel verwelkomt nieuwe leerkrachten op school via het starterspakket ‘Pas voor de Klas in Brussel’. Het pakket bevat een startersgids, een mentorboekje en enkele leuke gadgets voor startende leerkrachten.

  • Lesgeven in Brussel organiseert meermaals per jaar waarderende acties voor Brusselse leerkrachten. Drie keer per jaar is er een Afterwork Drink. Het schooljaar afronden doen we met de Afterwork Party. Leerkrachten kunnen doorheen het jaar ook genieten van een gratis avondje comedy (Comedy 4 Teachers) of film (Teachers @ The movies). Lesgeven in Brussel zorgt zo voor informeel contact tussen leerkrachten van verschillende Brusselse scholen.

Lesgeven in Brussel online

Op de Facebookpagina van Lesgeven in Brussel vinden Brusselse leerkrachten tips en inspiratie. Het is een verzamelplek voor vacatures, verhalen van leerkrachten, nieuwtjes uit de onderwijsactualiteit, didactische tips, enz.

Voor wie?

Voor studenten en leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel