Ukkel Stars wint de Slimste School van Brussel 2019

ploegen die quizzen in een zaal
winnende ploeg
beker winnende ploeg in leraarskamer

10 oktober 2019 in Erasmushogeschool Campus Bloemenhof.

De ‘Slimste school van Brussel’ is een quiz voor Brusselse schoolteams. Het is ondertussen al de zevende keer dat we de quiz organiseren en hij wordt elk jaar populairder.

Op 10 oktober 2019 streden 47 ploegen van vijf personen voor de felbegeerde titel in de Erasmus Hogeschool, Campus Bloemenhof in Brussel. Naast algemene kennisvragen kregen de leerkrachten een praktische proef: een zo lang mogelijk macramébandje maken waarin minstens 1 parel in werd verwerkt.

Dit jaar was er een prijs voor de origineelste STEM-act. STEM is een internationaal letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. De schoolteams brachten een korte act van maximum twee minuten om een STEM-onderwerp in de kijker te zetten.

De vier ploegen die de STEM-act mochten voorbrengen waren:

Pinten geen punten (Leidstarschool – Brussel): legden de klemtoon op chemie (de dichtheid/soortelijke massa van vloeistoffen) met kleurrijke cocktails – met een extra weetje hoe een cocktailzeef te gebruiken.

Vo de leute (Sint-Jozefschool – Watermaal-Bosvoorde): met vele cijfers, matrices en een blinddoek werd het juiste getal uit de zaal geraden – zonder dat er iets was toegefluisterd, werd het publiek later nog verzekerd

Don Fiasco’s (Don Bosco Woluwe): interactieve goochelacts rond elektriciteit, rode knopjes, groene knopjes

BBBB (Vrije School voor buitengewoon basisonderwijs – Sint-Lambrechts-Woluwe): een STEM-act met roots in The Voice om te stemmen op de beste stem met mogelijke stem-middelen zoals een moderne gsm, een eenvoudige spiegel of een boormachine

Voor de STEM-act koos het publiek voor:

Don Fiasco’s

En wie is de Slimste School van Brussel 2019? Hier is de top 3:

  1. Ukkel Stars – Atheneum Ukkel
  2. Imelda 2.1. – Imelda Basisschool
  3. CVO Brussel

Bekijk de einduitslag van de Slimste School van Brussel 2019 (PDF 81.66 KB)