Stadsspel voor Urban Education

Wat is het?

Waar komt het woord ‘ket’ vandaan? Wat doet het vrijetijdsloket? Hoe doe je aan outdoor learning? Tijdens een interactief stadsspel maken studenten in de lerarenopleiding kennis met de didactische en culturele troeven van de hoofdstad. Ze verkennen hun eigen manier van denken over de grootstad en verruimen hun blik op Brussel. De opdrachten zijn gelinkt aan grootstedelijke thema’s zoals diversiteit, meertaligheid, armoede …

Ze bezoeken eveneens diverse organisaties die ze later als leerkracht kunnen gebruiken. Dit stadsspel sluit aan op het aanbod in de lerarenopleiding en past bijvoorbeeld binnen een opleidingsonderdeel rond diversiteit in de grootstedelijke context. Samen zorgen we ervoor dat studenten effectief voor het lerarenberoep kiezen in Brussel en dragen zo ons steentje bij aan het oplossen van het lerarentekort.

Praktisch

De studenten spelen in kleine groepjes en met hun eigen smartphone. Het spel is bestemd voor alle lerarenopleidingen, zowel kleuter, lager als secundair onderwijs (korte en lange traject). We zoeken samen uit waar dit spel past binnen de eigen opleidingsonderdelen.
Het spel kan doorheen het volledige academiejaar worden gespeeld. Samen met de betrokken docenten stellen we een planning op.

Wil je het spel graag leren kennen? Surf dan naar www.stadsleerkracht.brussels om het spel te spelen.

Zoek je nog meer informatie? Mail dan naar onderwijscentrumbrussel@vgc.be

© Lander Loeckx