Talentboost

Wat?

Talentboost is een Brussels project dat taalstimulerende activiteiten aanbiedt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar oud. Het is gericht op anderstalige nieuwkomers en op kinderen met een andere thuistaal die het moeilijk hebben met het Nederlands. Kinderen leren al spelend Nederlands, met nadruk op mondelinge vaardigheden. In een taalrijke omgeving krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Een gemotiveerd animatorenteam werkt een divers en uitdagend activiteitenaanbod uit dat aansluit bij de leefwereld en de talenten van de kinderen.

Talentboost richt zich in de eerste plaats op anderstalige nieuwkomers: kinderen die nieuw binnenkomen in ons land en die het Nederlands onvoldoende beheersen. Als er plaatsen overblijven, kunnen ook kinderen met een andere thuistaal die het moeilijk hebben met het Nederlands aansluiten.

Waar?

Talentboost vindt altijd plaats in Campus Comenius, Felix Vande Sandestraat 11, 1081 Koekelberg. De ingang is tegenover de VGC-sporthal Comenius in de Dapperenstraat 20, 1081 Koekelberg.

Wanneer?

  • Talentboost Pasen vindt plaats van 3 tot en met 7 april 2023.
    Aanmelden kan vanaf 21 februari 2023 voor anderstalige nieuwkomers.
    De aanmeldingen staan vanaf 21 maart 2023 ook open voor kinderen met een andere thuistaal die het moeilijk hebben met het Nederlands. Anderstalige nieuwkomers krijgen echter ook na 21 maart voorrang bij de inschrijvingen.
  • Talentboost Zomer vindt plaats van 3 juli 2023 tot en met 28 juli 2023. Er is geen Talentboost op 11 en 21 juli.
    Aanmelden kan vanaf 15 mei 2023 voor anderstalige nieuwkomers.
    De aanmeldingen staan vanaf 12 juni 2023 ook open voor kinderen met een andere thuistaal die het moeilijk hebben met het Nederlands. Anderstalige nieuwkomers krijgen echter ook na 12 juni voorrang bij de inschrijvingen.
© Lander Loeckx
Meer informatie voor scholen en kinderen

Meer informatie voor scholen en kinderen

Klik hier om meer te weten te komen over de prijs en de aanmeldprocedure van de Talentboost.
Meer informatie voor animatoren
© Lander Loeckx

Meer informatie voor animatoren

Zin om animator te worden op onze Talentboost? Daarover vind je alle informatie hier.