KLIK Klas in de Kijker

Wat?

KLIK staat voor ‘Klas In De Kijker’. Klassen van het vijfde en zesde leerjaar kunnen zich inschrijven om een KLIK-klas te worden. De jonge ketten worden dan voor even mediamakers voor BRUZZ Ket. Alles wat de KLIK-klassen maken, verschijnt op BRUZZ Ket. Iedereen kan het dan naar hartenlust delen en liken.

Leerlingen maken samen vier verschillende mediaopdrachten. De ketjes hoeven de onderwerpen niet ver te zoeken: ze vertellen over zichzelf, hun school, hun lievelingsplekken in de stad ...

Het KLIK-project is een samenwerking tussen Onderwijscentrum Brussel en BRUZZ. Het is gericht op klassen uit de derde graad basisonderwijs.

© Bruzz

Deelnemen?

Zit jouw klas vol verhalenvertellers, meningen, ideeën en ontgaat er jullie niets? Dan ben jij de leerkracht van een klas vol geboren reporters en zijn BRUZZKet en Onderwijscentrum Brussel op zoek naar jou! Stel je kandidaat en word een van de 10 KLIK-klassen. Dat betekent  dat je zelf twee mediaopdrachten voor BRUZZKet maakt, maar ook dat je leerlingen een rondleiding op de redactie en een workshop in de klas krijgen en zo niet alleen zelf nieuws maken, maar ook zien hoe het 'in het echt' gemaakt wordt.

Je klas heeft nog tot 24 november de tijd om in te schrijven. Wil je dit doen of heb je meer informatie nodig? Surf dan naar de pagina van BRUZZKet.. Om deel te nemen krijg je een kleine zoekopdracht op BRUZZKet, die je nodig hebt om een originele klasfoto te maken. Bruist het nu al van de creativiteit? Twijfel niet, want jouw klas wordt misschien wel een van de tien KLIK-klassen... Op vrijdag 1 december maakt BRUZZKet de gelukkige klassen bekend.

Uitdagingen?

Dit zijn de uitdagingen die je als KLIK-klas krijgt:

  1. Brussels kabinet: "Vertel ons in een speech wat jullie zouden veranderen als jullie de baas waren in Brussel." 

  2. Jouw coolste plek: "Maak een foto van jouw favoriete plek in Brussel en vertel ons waarom deze zo bijzonder is."

  3. KetCity: "Zoek het antwoord op vragen van Brusselse ketten over hun stad."

  4. Op reportage in onze stad: "Maak een reportage over een nieuwsfeit, gebeurtenis of persoon in Brussel." 

  5. Ons gedacht: "Wat vinden jullie over wat er in het nieuws verteld wordt?" 

  6. Nieuws in stop-motion: "Maak een stop-motion journaal van het nieuws dat je is bijgebleven." 

BRUZZ Ket?

BRUZZ Ket is een digitaal kinder- en jongerenplatform voor Brusselse ketten van 9 tot 13 jaar. Het platform vertrekt vanuit een leefwereld tussen kind-zijn en volwassen-worden met onderwerpen zoals muziek, sport, beauty, dieren, games, het andere geslacht, school ...

Wat vind je op BRUZZ Ket? Een bijzondere blik op Brussel met verhalen uit de stad, uit-tips, polls en stellingen, recensies, games, multimediale reportages …  Maar BRUZZ Ket is er niet alleen voor kinderen, BRUZZ Ket is ook van kinderen.

Als leerkracht kun je hen daarbij helpen, want BRUZZ Ket biedt veel onderwijskansen zoals:

  • kansen tot interactie (spreken, schrijven)
  • attractieve luister-, kijk- en leescontent op kindermaat
  • een veilig platform voor mediawijze experimenten
  • een alternatieve kijk op Brussel