Talent for Teaching

Wat?

Met Talent for Teaching kunnen leerlingen uit de derde graad secundair proeven van het leven als leerkracht voor de klas. Ze worden begeleid en hun inzet wordt beloond. Een mooi opstapje naar de leerkrachtenopleiding. Zo kunnen we lestalent vroeg ontdekken én aanmoedigen.

De leerlingen die deelnemen aan het project starten met schaduw- of observeermomenten, om dan langzamerhand te evolueren naar co-teachen in een klas. Dat lesgeven gebeurt in het basisonderwijs of in de eerste graad van het secundair onderwijs. Het Onderwijscentrum Brussel ondersteunt hun secundaire scholen: er is een draaiboek en inspiratiedocumenten, naast een didactisch startpakket gericht op de leerling-leerkrachten. Er is ook een financiële compensatie, zowel voor school als leerlingen.

Talent for Teaching is een uniek project van het Onderwijscentrum Brussel in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Het heeft een dubbel doel: leerlingen van de derde graad secundair zin doen krijgen in lesgeven en leerkrachten de kans geven om hun passie voor lesgeven te delen.

Samen zorgen we voor meer leerkrachten en een meer diverse leerkrachtenkamer.

Praktisch

Ben je een leerkracht of een leerling en wil je graag meestappen in het project Talent for Teaching? Inschrijven voor het schooljaar 2023-2024 kan helaas niet meer, maar voor het schooljaar 2024-2025 houden we je graag verder op de hoogte.