Zoekresultaten

36 resultaten

Meertaligheid troef op OCB-onderwijsdag 2024

Image
Een 250-tal onderwijsprofessionals tekenden op woensdag 19 juni 2024 present voor de OCB-Onderwijsdag. Meertaligheid en het benutten ervan binnen de klas was het centrale thema. Een onderwerp dat in het komende schooljaar ook een belangrijke plaats zal innemen in de ondersteuning door het Onderwijscentrum Brussel (OCB).
Meer over Meertaligheid troef op OCB-onderwijsdag 2024

Ons vormingsaanbod voor 2024-2025 is er!

Image
Het Onderwijscentrum Brussel organiseert in het schooljaar 2024-2025 opnieuw een brede waaier aan vormingen voor leerkrachten uit het Brussels Nederlandstalig onderwijs. Het is vanaf nu mogelijk om in te schrijven en de vormingsfiches te raadplegen.
Meer over Ons vormingsaanbod voor 2024-2025 is er!

Lesgeven in Brussel? Kies dan voor het 'Inleef- en leertraject stadsleerkracht’!

Image
Ben jij een leerkracht met een passie voor Brussel? En wil je jouw impact op het leren van de Brusselse ketten in je klas vergroten? Dan is ons 'Inleef- en leertraject stadsleerkracht’ iets voor jou. Lesgeven in Brussel leidt tot heel wat boeiende uitdagingen die dagelijks de kop opsteken in jouw klas. In dit mini-traject stippel je jouw eigen leerpad uit om je hierin te versterken.
Meer over Lesgeven in Brussel? Kies dan voor het 'Inleef- en leertraject stadsleerkracht’!

Hoe voer je een loopbaangesprek met je leerlingen?

Image
Een gesprek over de (leer)loopbaan zorgt ervoor dat leerlingen zichzelf beter leren kennen en stappen zetten richting een studie-, school- of jobkeuze. Op Generatie BXL vind je nieuwe materialen die je helpen om een loopbaangesprek te voeren.
Meer over Hoe voer je een loopbaangesprek met je leerlingen?

Animatoren gezocht voor Talentboost zomer

Image
Om van Talentboost zomer een succesverhaal te maken, zijn we nog op zoek naar enthousiaste animatoren. Heb je een groot hart voor kinderen, een passie voor het Nederlands en voor de rijkdom van meertaligheid? Twijfel niet langer en schrijf je nu in als animator!
Meer over Animatoren gezocht voor Talentboost zomer

De nieuwsbrief van onze Onderwijsbibliotheek steekt in een nieuw jasje

Image
© Raisa_VDM
Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze Onderwijsbibliotheek? Dan kun je je abonneren op onze bibliotheeknieuwsbrief. Zo ben je meteen mee met alle nieuwtjes en aanwinsten in onze bib.
Meer over De nieuwsbrief van onze Onderwijsbibliotheek steekt in een nieuw jasje

Verkiezingsworkshops voor middelbare scholieren in Muntpunt

Image
Duizenden jonge Brusselaars gaan dit jaar voor de allereerste keer stemmen in de verkiezingen. Maar hoe moet dat dan? En waarom, eigenlijk? Hoe kies je op wie je wil stemmen? Wat zijn de verschillende politieke partijen? Waar vind je betrouwbare informatie? En hoe breng je een geldige stem uit? Om al die vragen (én meer) te beantwoorden ontwikkelde Muntpunt met verschillende partners workshops voor scholieren uit de 3de graad secundair onderwijs en first-time voters.
Meer over Verkiezingsworkshops voor middelbare scholieren in Muntpunt

Brussel vol Taal blaast drie kaarsjes uit

Image
© Lander Loeckx
Onze website brusselvoltaal.be mag zijn derde verjaardag vieren. Al drie jaar helpt ze leerkrachten in Brussel om in de klas aan de slag te gaan met meertaligheid.
Meer over Brussel vol Taal blaast drie kaarsjes uit

‘Sport & Spel’ centraal in de Jeugdboekenmaand… En in de Onderwijsbibliotheek

Image
Op vrijdag 1 maart start de Jeugdboekenmaand en dat kunnen we in onze Onderwijsbibliotheek natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel' en daarom zetten we allerlei materialen in het zonnetje waarmee je in de klas aan de slag kan.
Meer over ‘Sport & Spel’ centraal in de Jeugdboekenmaand… En in de Onderwijsbibliotheek

De inschrijvingen voor Talentboost Pasen zijn geopend

Image
© Lander Loeckx
Zitten er kinderen op jouw lagere school die nood hebben aan taalstimulerende activiteiten? Aarzel dan niet en hen moedig hen aan om in te schrijven voor Talentboost Pasen. Zo krijgen ze een resem taalstimulerende activiteiten voorgeschoteld.
Meer over De inschrijvingen voor Talentboost Pasen zijn geopend