Zoekresultaten

31 resultaten

De nieuwsbrief van onze Onderwijsbibliotheek steekt in een nieuw jasje

Image
© Raisa_VDM
Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze Onderwijsbibliotheek? Dan kun je je abonneren op onze bibliotheeknieuwsbrief. Zo ben je meteen mee met alle nieuwtjes en aanwinsten in onze bib.
Meer over De nieuwsbrief van onze Onderwijsbibliotheek steekt in een nieuw jasje

Verkiezingsworkshops voor middelbare scholieren in Muntpunt

Image
Duizenden jonge Brusselaars gaan dit jaar voor de allereerste keer stemmen in de verkiezingen. Maar hoe moet dat dan? En waarom, eigenlijk? Hoe kies je op wie je wil stemmen? Wat zijn de verschillende politieke partijen? Waar vind je betrouwbare informatie? En hoe breng je een geldige stem uit? Om al die vragen (én meer) te beantwoorden ontwikkelde Muntpunt met verschillende partners workshops voor scholieren uit de 3de graad secundair onderwijs en first-time voters.
Meer over Verkiezingsworkshops voor middelbare scholieren in Muntpunt

Brussel vol Taal blaast drie kaarsjes uit

Image
© Lander Loeckx
Onze website brusselvoltaal.be mag zijn derde verjaardag vieren. Al drie jaar helpt ze leerkrachten in Brussel om in de klas aan de slag te gaan met meertaligheid.
Meer over Brussel vol Taal blaast drie kaarsjes uit

‘Sport & Spel’ centraal in de Jeugdboekenmaand… En in de Onderwijsbibliotheek

Image
Op vrijdag 1 maart start de Jeugdboekenmaand en dat kunnen we in onze Onderwijsbibliotheek natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel' en daarom zetten we allerlei materialen in het zonnetje waarmee je in de klas aan de slag kan.
Meer over ‘Sport & Spel’ centraal in de Jeugdboekenmaand… En in de Onderwijsbibliotheek

De inschrijvingen voor Talentboost Pasen zijn geopend

Image
© Lander Loeckx
Zitten er kinderen op jouw lagere school die nood hebben aan taalstimulerende activiteiten? Aarzel dan niet en hen moedig hen aan om in te schrijven voor Talentboost Pasen. Zo krijgen ze een resem taalstimulerende activiteiten voorgeschoteld.
Meer over De inschrijvingen voor Talentboost Pasen zijn geopend

Nieuwe magazines van de ‘Ronde van Brussel’ en ‘Brussel aan de Slag’

Image
Ontdek in 3 nieuwe magazines voor de Ronde van Brussel en Brussel aan de Slag de realisaties van de VGC in het Nederlandstalig onderwijs en de opleidingssector in
Brussel.
Meer over Nieuwe magazines van de ‘Ronde van Brussel’ en ‘Brussel aan de Slag’

Communiceren met ouders geeft tips voor een geslaagd oudercontact

Image
© iStock
​​​​​​​Heb je binnenkort een oudercontact gepland? Bekijk de 'checklist oudercontact - met voorbeelden en tips'. De tips in de checklist focussen op de basishouding van de leerkracht. Waar kan je zoal op letten en welke vragen kun je stellen om ouders voldoende ruimte te geven tijdens het gesprek?
Meer over Communiceren met ouders geeft tips voor een geslaagd oudercontact

Cardijnschool is de beste op tiende OCB-Quiz

Image
De Cardijnschool uit Anderlecht is de grote winnaar op de jubileumeditie van de OCB-Quiz. Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerde al voor de tiende keer haar grote jaarlijkse quiz. De deelnemers werden dit jaar ontvangen op een locatie met extra glans: het Maison de la Poste op de site van Tour & Taxis. 
Meer over Cardijnschool is de beste op tiende OCB-Quiz

Vacature: Ben jij de geknipte coach voor onderwijsteams?

Image
© Raisa_VDM
Ben jij de geknipte coach om aan de slag te gaan met onderwijsteams in het Brussels Nederlandstalig onderwijs? Dan is een job als Onderwijsondersteuner bij het Onderwijscentrum Brussel zeker iets voor jou. Stel je tot 15 oktober kandidaat.
Meer over Vacature: Ben jij de geknipte coach voor onderwijsteams?

Neem een vliegende start met het vernieuwde groeiboek anderstalige nieuwkomers

Image
© Lander Loeckx
Heb je of krijg je een anderstalige nieuwkomer op school? Dan wil je dat die zich welkom voelt en voldoende taalvaardig wordt om mee te draaien in de klas en op school. Maar… hoe begin je daaraan? En wat brengt dat allemaal met zich mee? In ons vernieuwde groeiboek vind je een antwoord op enkele veel gestelde vragen.
Meer over Neem een vliegende start met het vernieuwde groeiboek anderstalige nieuwkomers