Nieuws

12 resultaten

GO!4cITy kroont zich tot winnaar van vernieuwde OCB-quiz

Image
© OCB
Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseerde op vrijdag 14 oktober de negende editie van haar OCB-Quiz voor Brusselse schoolteams. 50 schoolteams namen het tegen elkaar op. School GO!4cITy kwam als winnaar uit de bus.
Meer over GO!4cITy kroont zich tot winnaar van vernieuwde OCB-quiz

Hetzelfde boek voor de hele klas? Bestel een boekenpakket

Image
Grijp de start van het nieuwe schooljaar aan om je klas aan het lezen te zetten. Onze Onderwijsbibliotheek biedt boekenpakketten aan voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Er zijn zowel fictieboeken, non-fictieboeken als graphic novels beschikbaar.
Meer over Hetzelfde boek voor de hele klas? Bestel een boekenpakket

Website Communiceren met Ouders krijgt nieuwe fiches en materialen

Image
De website www.communicerenmetouders.brussels breidt uit met extra materialen en fiches. De nieuwe fiches gaan over thuisbetrokkenheid, huiswerkbegeleiding en oudergesprekken. Het doel is om leerkrachten nog meer te helpen in de communicatie en samenwerking met ouders.
Meer over Website Communiceren met Ouders krijgt nieuwe fiches en materialen

De OCB-quiz trekt een nieuw jasje aan voor de editie van 2022

Image
Een nieuw jaar, een nieuwe naam en een nieuwe dag! Ook in 2022 mogen we jullie weer verwelkomen op de OCB-Quiz, ditmaal op vrijdag 14 oktober. Willen jullie er opnieuw graag bij zijn? De inschrijvingen starten op maandag 5 september om 12.30 uur.
Meer over De OCB-quiz trekt een nieuw jasje aan voor de editie van 2022

Onderwijsdag zet vernieuwingen bij het OCB in de kijker

Image
De OCB-onderwijsdag van 2022 legde de focus op de vernieuwde werking en organisatie van het Onderwijscentrum Brussel (OCB). Daarnaast kwamen ook de mogelijke oplossingen voor het leerkrachtentekort aan bod. Het resultaat was een inspirerende voormiddag voor de directies van het Brussels Nederlandstalig onderwijs.
Meer over Onderwijsdag zet vernieuwingen bij het OCB in de kijker

Nieuw gezelschapsspel helpt speelpleinanimatoren omgaan met taal en meertaligheid

Image
VGC-Speelpleinen en het Onderwijscentrum Brussel (OCB) hebben een nieuw gezelschapsspel ontwikkeld voor speelpleinanimatoren. ‘Hier Spelen we met Taal' is een intergalactisch spel over taal en meertaligheid op het speelplein.
Meer over Nieuw gezelschapsspel helpt speelpleinanimatoren omgaan met taal en meertaligheid

Schrijf je nu in voor het vernieuwde OCB-vormingsaanbod voor 2022-2023

Image
© Lander Loeckx
Je kunt je vanaf nu opnieuw inschrijven voor een van de vele vormingen die het Onderwijscentrum Brussel (OCB) organiseert in het schooljaar 2022-2023. Via onze webpagina en kalender kun je alle informatie over nieuwe en terugkerende vormingen vinden.
Meer over Schrijf je nu in voor het vernieuwde OCB-vormingsaanbod voor 2022-2023

Klasinbrussel.be gaat eind juni offline

Image
© Lander Loeckx
De website www.klasinbrussel.be zal vanaf 30 juni 2022 niet langer te raadplegen zijn. Wegens technische redenen is het voor het Onderwijscentrum Brussel (OCB) niet langer mogelijk om de site nog online te houden.
Meer over Klasinbrussel.be gaat eind juni offline

Word een sterkere leerkracht met ons inleef- en leertraject stadsleerkracht

Image
© Lander Loeckx
In het nieuwe inleef- en leertraject stadsleerkracht willen we de competenties rond Urban Education van leerkrachten versterken. Dit doen we via inleefsessies en workshops waar we didactische handvatten geven. We starten eind augustus en zoeken leerkrachten met een passie voor Brussel die geloven in onze ketten. Zorg ervoor dat jij deze unieke kans kan grijpen.
Meer over Word een sterkere leerkracht met ons inleef- en leertraject stadsleerkracht

De Onderwijsbibliotheek sluit (een beetje) de deuren

Image
© Raisa VDM
De Onderwijsbibliotheek krijgt een volledig vernieuwd catalogussysteem. Dat zal het doorzoeken en raadplegen van de catalogus van onze bib een pak makkelijker en gebruiksvriendelijker maken. De installatie heeft echter ook gevolgen voor de dienstverlening. Het uitlenen van materialen wordt daarom even onderbroken.
Meer over De Onderwijsbibliotheek sluit (een beetje) de deuren