Projecten

brainstorm met kleurrijke post-its
  1. BXL ZKT LKR brengt een diverse groep geëngageerde leerkrachten  en directeurs van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel samen om oplossingsgericht na te denken over grootstedelijke onderwijsuitdagingen. 
affiche bruzzket klik

Voor het project KLIK kunnen klassen zich inschrijven om een KLIK-klas te worden. Jonge ketten van het vijfde en zesde leerjaar worden dan voor één jaar mediamakers voor BRUZZ Ket. 

 

© - Pixabay

Tijdens en na de coronacrisis hebben leerkrachten en schoolteams veel vragen. Hier delen we tips en materialen om de leerkrachten in Brussel te helpen.

tekening van hartje

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes maken. MOS - duurzame scholen, straffe scholen’ helpt van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

sterke schouders

Sterke (sch)ouders, sterke school. Een krachtige relatie tussen ouders en school is goed voor de ontwikkeling van leerlingen.

lenteschool

Een taalstimulerend vakantieaanbod voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot en met 12 jaar tijdens de tweede week van de paasvakantie 2021. Voor de inschrijving ontvangen Brusselse scholen een link via mail.

Logo Zomerschool
De Talen-t-Boost, Zomerschool is een taalstimulerend vakantieaanbod in juli voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot en met 12 jaar.
Kleur Bekennen

Leermiddelen over wereldburgerschap in de Onderwijsbibliotheek

zwart-wit n-logo lesgeven in Brussel

‘Lesgeven in Brussel’ ondersteunt de huidige Brusselse leerkrachten en toont hoe aantrekkelijk lesgeven in Brussel is.