Projecten

Logo Milieuzorg op School

Milieuzorg op School (MOS) helpt van uw school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken.

sterke schouders

Sterke (sch)ouders, sterke school. Een krachtige relatie tussen ouders en school is goed voor de ontwikkeling van leerlingen.

header

Het Onderwijscentrum Brussel is jarig! We vieren 10 jaar samenwerking en danken iedereen om elk jaar opnieuw enthousiast mee te werken aan kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Want Brussel inspireert…

brainstorm met kleurrijke post-its

BXL ZKT LKR wil een diverse groep geëngageerde leerkrachten  en directeurs van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel samenbrengen om oplossingsgericht na te denken over grootstedelijke onderwijsuitdagingen. 

lenteschool

Een taalstimulerend vakantieaanbod voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot en met 12 jaar tijdens de eerste week van de paasvakantie 2019. Inschrijven kan vanaf 4 februari 2019. Brusselse scholen ontvangen hiervoor een link via mail.

Logo Zomerschool
Een taalstimulerend vakantieaanbod voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot en met 12 jaar in juli. Inschrijven kan vanaf 29 april 2019. Brusselse scholen ontvangen hiervoor een link via e-mail. De uiterste inschrijfdatum is 15 juni 2019.
affiche inschrijven in brussel
De Algemene directie Onderwijs en Vorming en het Onderwijscentrum Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseren verschillende activiteiten voor ouders om een bewuste schoolkeuze te maken voor hun kind.
Kleur Bekennen

Leermiddelen over wereldburgerschap in de Onderwijsbibliotheek

zwart-wit n-logo lesgeven in Brussel

‘Lesgeven in Brussel’ ondersteunt de huidige Brusselse leerkrachten en toont hoe aantrekkelijk lesgeven in Brussel is.

Via Mijn Taal krijgen scholen de kans om de thuistaal van anderstalige leerlingen te verrijken via speelse activiteiten na de schooluren. Voor dit project werkt OCB samen met het integratiecentrum Foyer.