Projecten

Talentboost

Talentboost

Talentboost is een project met taalstimulerende activiteiten voor anderstalige nieuwkomers en kinderen met een andere thuistaal die het moeilijk hebben met het Nederlands. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar leren al spelend Nederlands, met de nadruk op mondelinge vaardigheden.
Word Taaltutor op een Brusselse school

Word Taaltutor op een Brusselse school

We zijn op zoek naar enthousiaste taaltutoren. Heb je een groot hart voor jongeren, een passie voor het Nederlands en voor de rijkdom van meertaligheid? Lijkt het je wat om jongeren rond taal te werken op school? Twijfel niet langer en meld je nu aan als taaltutor!
Talent for Teaching

Talent for Teaching

Met Talent for Teaching kunnen leerlingen uit de derde graad secundair proeven van het leven als leerkracht voor de klas. Ze worden begeleid en hun inzet wordt beloond. Een mooi opstapje naar de leerkrachtenopleiding. Zo kunnen we lestalent vroeg ontdekken én aanmoedigen.
Stadsspel Urban Education

Stadsspel Urban Education

Tijdens dit interactief stadsspel maken studenten in de lerarenopleiding kennis met de didactische en culturele troeven van de hoofdstad. Ze verkennen hun eigen manier van denken over de grootstad en verruimen hun blik op Brussel. De opdrachten zijn gelinkt aan grootstedelijke thema’s zoals diversiteit, meertaligheid, armoede …
KLIK Klas In De Kijker

KLIK Klas In De Kijker

Voor het project KLIK kunnen klassen uit de derde graad lager onderwijs zich inschrijven. Jonge ketten van het vijfde en zesde leerjaar worden dan voor een jaar mediamakers voor BRUZZ Ket.
Teach for Brussels
© Teach for Belgium

Teach for Brussels

Teach for Brussels is een deelproject van Teach for Belgium en het Onderwijscentrum Brussel (OCB), met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Teach for Brussels wil zo veel mogelijk zij-instromers aanmoedigen en begeleiden zodat zij de weg naar de klas vinden binnen een Brusselse school.
Het NEST-project
© Teach for Belgium

Het NEST-project

Met het NEST-project willen we mentoren en aanvangsbegeleiders versterken in hun coachende rol. Zo kunnen zij startende leerkrachten beter ondersteunen op professioneel en psychosociaal vlak. We zetten zo in op een sterke aanvangsbegeleiding, lerende en stabiele schoolteams en excellente onderwijskwaliteit in de grootstad. Het programma is gebaseerd op de mentorpraktijken en -technieken van het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en Teach for Belgium.