Teach for Brussels

Wat?

Teach for Brussels is een deelproject van Teach for Belgium en het Onderwijscentrum Brussel (OCB), met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Teach for Brussels wil zo veel mogelijk zij-instromers aanmoedigen en begeleiden zodat zij de weg naar de klas vinden binnen een Brusselse school. De nood aan sterke, geïnspireerde leerkrachten met een hart voor Brussel is immers groot, vooral bij knelpuntvakken zoals STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), Frans en Nederlands.

Sinds 2020 zijn al ruim 40 zij-instromers gestart in een van de Nederlandstalige secundaire partnerscholen in de hoofdstad. Zij worden daarbij begeleid en gecoacht door tutoren van Teach for Belgium en zij kunnen een beroep doen op de expertise van de onderwijsbegeleiders van het OCB die in deze school actief zijn. Daarbovenop wordt er intensief samengewerkt o.a. in het kader van NEST, het coachingstraject op maat voor aanvangsbegeleiders, en JOBX, een interactieve jobbeurs voor jongeren.

© Teach for Belgium

Praktisch

Zie je het zitten om als zij-instromer aan de slag te gaan in het Brussels Nederlandstalig secundair onderwijs? Meld je dan aan bij Teach for Belgium. Teach for Belgium mobiliseert, selecteert, vormt en ondersteunt geëngageerde mensen die via het lesgeven een positieve invloed willen hebben op onze diverse samenleving en willen bijdragen aan kwalitatief hoogstaand onderwijs voor alle jongeren, ongeacht hun socio-economische achtergrond. Voorlopig is de organisatie alleen actief in het secundair onderwijs in Brussel. 

© Teach for Belgium