Word Taaltutor op een Brusselse school

We zijn op zoek naar enthousiaste taaltutoren voor middelbare scholen. Heb je een groot hart voor jongeren, een passie voor het Nederlands en voor de rijkdom van meertaligheid? Lijkt het je wat om met jongeren rond taal te werken op school? Twijfel niet langer en meld je nu aan als taaltutor!

Wat?

Leerlingen van de 1e graad secundair onderwijs met noden op het vlak van taalvaardigheid Nederlands, krijgen via taaltutoring elke week extra oefenkansen Nederlands. De taalstimulerende activiteiten vullen de gewone lessen aan en passen bij de andere vakken die de leerlingen volgen.

Wie?

We zoeken enthousiaste studenten (lerarenopleiding, taal- en letterkunde, agogische wetenschappen, communicatiewetenschappen …), vrijwilligers, gepensioneerde leerkrachten, animatoren in het jeugdwerk … die zich enkele uren per week kunnen vrijmaken en graag mee het verschil willen maken. Als taaltutor werk je een talig, gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod uit, afgestemd op de leefwereld en de interesses van de jongeren en gelinkt aan het curriculum.

Wat bieden we jou?

  • Je krijgt een vorming (10 uur) en verdere ondersteuning door het Onderwijscentrum Brussel (OCB).
  • Je maakt deel uit van een team van gemotiveerde taaltutoren, het lerarenteam van de school en de ondersteuners van het OCB.
  • Je krijgt een weekcontract met verloning (of vrijwilligersvergoeding) aan € 13 per uur (5uur/week).

Waar en wanneer?

Don Bosco Brussel in Sint-Pieters-Woluwe, Technisch Atheneum Zavelenberg in Sint-Agatha-Berchem en het Sint-Guido-instituut in Anderlecht. Meer informatie over de activiteiten volgt later nog.

Meer info

Onderwijscentrum Brussel
Onderwijscentrumbrussel@vgc.be
02 210 63 90

© Shutterstock

Schrijf je hier in als taaltutor

  • Huidige Inschrijving
  • Gegevens
  • Complete
Naam
Adres