Word Taaltutor op een Brusselse school

We zijn op zoek naar enthousiaste taaltutoren voor middelbare scholen. Heb je een groot hart voor jongeren, een passie voor het Nederlands en voor de rijkdom van meertaligheid? Lijkt het je wat om met jongeren rond taal te werken op school? Twijfel niet langer en meld je nu aan als taaltutor!

Wat?

Leerlingen van de 1e graad secundair onderwijs met noden op het vlak van taalvaardigheid Nederlands, krijgen via taaltutoring elke week extra oefenkansen Nederlands. De taalstimulerende activiteiten vullen de gewone lessen aan en passen bij de andere vakken die de leerlingen volgen.

Wie?

We zoeken enthousiaste studenten (lerarenopleiding, taal- en letterkunde, agogische wetenschappen, communicatiewetenschappen …), vrijwilligers, gepensioneerde leerkrachten, animatoren in het jeugdwerk … die zich enkele uren per week kunnen vrijmaken en graag mee het verschil willen maken. Als taaltutor werk je een talig, gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod uit, afgestemd op de leefwereld en de interesses van de jongeren en gelinkt aan het curriculum.

Wat bieden we jou?

  • Je krijgt een vorming (10 uur) en verdere ondersteuning door het Onderwijscentrum Brussel (OCB).
  • Je maakt deel uit van een team van gemotiveerde taaltutoren, het lerarenteam van de school en de ondersteuners van het OCB.
  • Je krijgt een weekcontract met verloning (of vrijwilligersvergoeding) aan € 13,70 per uur (5uur/week).

Hoe solliciteren?

Mail je cv en korte motivatiebrief naar de school waar je graag aan de slag wil. Nadien word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Je kan gerust bij verschillende scholen solliciteren.

Waar en wanneer?

Het taaltutorproject loopt in volgende scholen:

  • Don Bosco Brussel - Guldendallaan 90, 1150 Sint-Pieters-Woluwe - op woensdag van 8u30 tot 12u
  • Sint-Guido-Instituut - Dokter Jacobsstraat 67, 1070 Anderlecht - op woensdag van 11u tot 13u

Het project start vanaf november 2023 en loopt tot eind juni 2024. Er zijn geen activiteiten tijdens schoolvakanties. Ben je student? We houden rekening met jouw examenperiodes.

Contactgegevens

  • Don Bosco Brussel - Evelien De Coninck - evelien.deconinck@donboscobrussel.be - 02 771 99 62
  • Sint-Guido-Instituut - Charlotte Zwemmer - charlotte.zwemmer@sintguido.be - 0493 40 61 82
  • Onderwijscentrum Brussel - onderwijscentrum@vgc.be - 02 210 63 90
© Shutterstock